Φίλες και φίλοι,

σας καλοσωρίζω στον διαδικτυακό μου τόπο. 

Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης μου ζήτησε να συμμετέχω στο συνδυασμό του για δεύτερη φορά εκπροσωπόντας όλους εσάς, αποδέχτηκα την πρόταση του με μεγάλη χαρά. Το 2006 εξελέγην Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 3ο Δημ/κο Διαμέρισμα. Σαν κάτοικος Πετραλώνων για 27 χρόνια και σήμερα  κάτοικος Φιλοπάππου γνωρίζω καλά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της περιοχής.

Είναι για μένα τιμή και παράλληλα χρέος μου σαν σύζυγος και πατέρας να αγωνιστώ για τα κοινά μας οράματα και τις κοινές μας φιλοδοξίες. Να αγωνιστώ για να κάνουμε ξανά την Αθήνα ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας.Τους το χρωστάμε. Να αγωνιστώ για μια Αθήνα σύγχρονη που δεν χάνει την κοινωνική της ευαισθησία, μια Αθήνα καθαρή, μια Αθήνα ανθρώπινη.

Έχοντας υπηρετήσει σε όλη μου τη ζωή στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. απο χαμηλές και ανώτερες θέσεις δούλεψα με αυταπάρνηση και αμεροληψία και με κύριο γνώμονα το συμφέρον του Πολίτη.

Ζητώ λοιπόν τη στηριξή σας για να κάνουμε το όραμά Μας πράξη.

Ας δώσουμε στην ψήφο μας την αξία που της αρμόζει.


Με εκτίμηση

Δημήτρης Γιαννελάκης

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφίζοντας με τον "Καλλικρατη" στις Δημοτικές Εκλογές

Ο Καλλικράτης εισάγει ένα νεο σύστημα στην διαδικασία σταυροδοσίας.

Πόσους υποψηφίους θα «σταυρώσουμε»;

- Στον υποψήφιο δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως μπει σταυρός, αυτός δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης του ψηφοδελτίου.
Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία επίσης δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, αφού αυτή διεξάγεται μόνον ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών, που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η ύπαρξη, όμως, σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο επίσης δεν συνεπάγεται την ακυρότητά του.
- Στους δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του με έναν ή δύο ή τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή μπορεί να βάλει μέχρι και τρεις σταυρούς προτίμησης.
Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι, από τους προβλεπόμενους, σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη κάποιος σταυρός προτίμησης.
- Στους δήμους, που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως ο Δήμος Αθηναίων,ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:
1. σε έναv ή δύο ή τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, (δημότες 4ου διαμερίσματος)
2. σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου(δημότες των υπόλοιπων διαμερισμάτων).