Φίλες και φίλοι,

σας καλοσωρίζω στον διαδικτυακό μου τόπο. 

Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης μου ζήτησε να συμμετέχω στο συνδυασμό του για δεύτερη φορά εκπροσωπόντας όλους εσάς, αποδέχτηκα την πρόταση του με μεγάλη χαρά. Το 2006 εξελέγην Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 3ο Δημ/κο Διαμέρισμα. Σαν κάτοικος Πετραλώνων για 27 χρόνια και σήμερα  κάτοικος Φιλοπάππου γνωρίζω καλά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της περιοχής.

Είναι για μένα τιμή και παράλληλα χρέος μου σαν σύζυγος και πατέρας να αγωνιστώ για τα κοινά μας οράματα και τις κοινές μας φιλοδοξίες. Να αγωνιστώ για να κάνουμε ξανά την Αθήνα ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας.Τους το χρωστάμε. Να αγωνιστώ για μια Αθήνα σύγχρονη που δεν χάνει την κοινωνική της ευαισθησία, μια Αθήνα καθαρή, μια Αθήνα ανθρώπινη.

Έχοντας υπηρετήσει σε όλη μου τη ζωή στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. απο χαμηλές και ανώτερες θέσεις δούλεψα με αυταπάρνηση και αμεροληψία και με κύριο γνώμονα το συμφέρον του Πολίτη.

Ζητώ λοιπόν τη στηριξή σας για να κάνουμε το όραμά Μας πράξη.

Ας δώσουμε στην ψήφο μας την αξία που της αρμόζει.


Με εκτίμηση

Δημήτρης Γιαννελάκης

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Οι αρχές μας

Η Αθήνα είναι η πόλη όπου γεννήθηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η Δημοκρατία. Σήμερα, 2.500 χρόνια μετά, οι αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος συνεχίζουν να μας οδηγούν και να μας εμπνέουν. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά είναι το κλειδί για μια καλύτερη Αθήνα και για μια καλύτερη κοινωνία. Για αυτό τον λόγο επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα του.



Με ειλικρίνεια

Χρειαζόμαστε πολίτες ενεργούς, που διεκδικούν, που παράγουν τις δικές τους ιδέες. Πολίτες που μπορούν να δράσουν και να κρίνουν σωστά. Για αυτό τον λόγο ο δημότης πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει στην πόλη του, να μπορεί να παρακολουθεί τις διαδικασίες διακυβέρνησης και να έχει πλήρη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που μπορεί να τον αφορά.

Με υπευθυνότητα

Το ανθρώπινο δυναμικό μια πόλης είναι αυτό που την καθιστά ζωντανή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρούμε πως η κύρια ευθύνη μας είναι απέναντι στον δημότη, στον άνθρωπο. Η προσοχή της δημοτικής αρχής, πρέπει να είναι πάντα στραμμένη στις ανάγκες και τα προβλήματά του δημότη και σε αυτόν είμαστε υπόλογοι.

Με αμεσότητα

Η Δημοκρατία βασίζεται σε αρχές όπως η ισότητα και η ελευθερία της έκφρασης. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι απόψεις και οι ιδέες του κάθε πολίτη πρέπει όχι μόνο να ακούγονται αλλά και να μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τόσο του ατόμου όσο και του συνόλου. Η δημοτική αρχή οφείλει να είναι σε συνεχή, άμεση επαφή με τον πολίτη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, είναι να μπορεί κάθε δημότης να απολαμβάνει:

Μια Αθήνα καθαρή και πράσινη

Για να μπορεί ο δημότης να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του μέσα σε ένα περιβάλλον καθαρό και υγιές.

Μια Αθήνα ασφαλή

Για να μπορεί ο δημότης να είναι, αλλά και να νιώθει ασφαλής τόσο μέσα όσο και έξω από τους τοίχους του σπιτιού του.

Μια Αθήνα δίκαιη

Για να μπορεί ο δημότης να έχει ίσες ευκαιρίες για έκφραση, απασχόληση και προσωπική επιτυχία.